TIVIT Interactive: Editorial tools for crossmedia

Watch the webinar: Harri Taskinen from Next Media SRA

Slides in SlideShare.

***

Työkaluja crossmedia-julkaisemiseen

HarriTaskinen1

Next media -projektissa STT-Lehtikuva, Sanoma Magazines ja Anygraaf ovat tehneet yhteistyötä aiheen “Media content access, production processes and tools” parissa. Projektissa on mukana myös tutkimusosapuolia, mutta esityksessä keskitytään ns. “teollisen tutkimukseen”.
Projektissa on tutkittu suurten tietomassojen hallintaa niin, että kaikki aineisto säilyttää kanava- ja käyttötarkoitusriippumattomuutensa mahdollisimman pitkälle.

Sisällöt tallennetaan laajan ja tarkoitukseen muokatun metadatan avulla järjestelmään siten, että voidaan muodostaa “paketteja”. Ei hallita pelkästään yksittäisiä kuvia, tekstejä tai videoita, vaan luodaan metadatan avulla kokonaisuuksia, joita voidaan tarpeen tullen julkaista eri kanaviin.

Samassa konsolissa ja samoilla työkaluilla hallitaan siis kaikkiin kanaviin ja käyttötarkoituksiin menevät sisällöt. Edelleen samassa konsolissa, ja haluttaessa saman organisaation toimesta, hallitaan myös esimerkiksi ilmoitukset ja asiakastiedot.

Seuraavana haasteena Next Media -projektissa on suunnittelutieto. Laajan suunnittelutiedon avulla voidaan ko. paketti, esimerkiksi tuleva tapahtuma,  kuvailla ja määritellä jo ennen kuin se sisältää yhtään tekstiä, kuvaa tai videota. Julkaisujat voivat jo tämän suunnittelutiedon perusteella aloittaa julkaisuprosessin ja saada aineistot jaettua eri kanaviin nopeasti ja laadukkasti.